top of page

ALEXIA MOUZA

Etude en Do dièse mineur Op. 10 No. 4 | Alexia Mouza

Alexia Mouza görög-venezuelai zongoraművész Athénban született. Diákja volt az olaszországi Imolában működő “Incontri col Maestro” Nemzetközi Zongoraakadémiának, ahol tanárai Leonid Margarius és Anna Kravcsenko voltak. Ezután Boaz Sharon tanítványaként szerzett előadóművész diplomát a Boston University Művészeti Karán. 2013 és 2015 között részt vett a tel-avivi Buchmann-Metha Zeneakadémia nemzetközi programjában Arie Vardi tanítványaként, akivel jelenleg is folytatja zongora tanulmányait.

2005-ben megnyerte a Cittá di Cantú Versenyt, ahol ő kapta a Sajtó Különdíját is.
Első helyezett lett 2008-ban a Giorgos Thymis Zongoraversenyen, 2009-ben pedig második helyezett lett a Val Tidone versenyen. 2015-ben első helyezést ért el a madridi Delia Steinberg Zongoraversenyen, harmadik helyezett lett a 9. Hamamatsu Zongoraversenyen, illetve szintén 2015-ben elnyerte az Athéni Akadémia díját.

Alexia számos országban lépett már fel, többek között Németországban, Svájcban Olaszországban, Görögországban, Kínában, Japánban, Venezuelában, Hongkongban és az Egyesült Államokban. Koncertet adott Mexikóban a Orquesta Sinfonica del Estadóval, A Simon Bolivar Szimfonikus Zenekarral Caracasban, de fellépett már a Tokyo Szimfonikus Zenekarral, a bolzanói Haydn Zenekarral, illetve az Athéni és a Thessaloniki Állami Zenekarral is.

Eddig két albumot jelentetett meg az olaszországi Domovideo gondozásában. 

ALEXIA MOUZA

Alexia Mouza
Alexia Mouza

press to zoom
Alexia Mouza
Alexia Mouza

press to zoom
Alexia Mouza
Alexia Mouza

press to zoom
Alexia Mouza
Alexia Mouza

press to zoom
1/3
bottom of page