top of page

Lyapunov : Etude Op.1 No.1 | Florian Noack

Nemzetisége : Belga

Koncertjei : 

Kora : 26

Florian Noack 2015-ben elnyerte az ECHO Klassik kiadó „Az év ifjú zongorista tehetsége” címet azért a CD felvételért, melyen Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov és Rachmanyinov zenekari műveit saját zongoraátirataiban és parafrázisaiban játssza. Ez a jelentős díj egyértelmű elismerése a kivételes zenész tehetségének.

Florian számos díjat nyert országos és nemzetközi versenyeken, többek között a Nemzetközi Rahmanyinov Versenyen, a Nemzetközi Robert Schumann Versenyen és a Kölni Zongoraversenyen. Mindemellett elnyerte a Belgian Vocational Alapítvány „Grandpiano” Díját és több ösztöndíjat is kapott többek között a Sepstől, a Banque Populaire Alapítványtól és a Mozart Gesellschafttól.

Rendszeresen fellép rendezvényeken és fesztiválokon Kínában, Dél Koreában, az Egyesült Államokban, Franciaországban és Belgiumban, illetve szólókoncertet adott a Kölni filharmóniában, a Pekingben, a brüsszeli Palais des Beaux Arts-ban a shanghai Oriental Art Centre-ben, a gunagzhouban a Xinghai Koncertteremben, a detmoldi Konzerthausban és a párizsi Comédie des Champy-Elysée-ben. Franciaországban zenei fesztiválok rendszeres fellépője: a Chopin Fesztivál, az Annyecy-i Fesztivál, a Piano en Valois, a l’espriot du Piano és a Pianissimes visszatérő művésze.

Florian Noack különös szenvedéllyel fordul a romantikus és posztromantikus repertoár ritkán játszott darabjai felé és gyakran tűzi műsorra olyan szerzők műveit, mint Dohnányi Ernő. Szergej Ljapunov, Charles-Valentin Alkan, Nyikolaj Medtner. Csajkovszkij, Rahmanyinov és Rimszkij-Korszakov zenekari műveiből készített saját átirataira olyan művészek is felfigyeltek, mint Boris Berezovszky és Cyprien Katsaris. 

Szólistaként fellépett a kölni WDR Rundfunkorchesterrel, a Dél-vesztfáliai Filharmóniával, a Charlemagne Kamarazenekarral, az Aquitaine-i Szimfonikus Zenekarral és a Zwikaui Filharmónai Zenekarral. 

Florian Noack 1990-ben született Brüsszelben. Négyéves korában kezdett el zongorázni és 12 évesen bekerült a Queen Elisabeth Musical Chapel Kivételes Fiatal Tehetségek programjába Yuka Izutsu növendékeként. Később a tanulmányait a Kölni Zeneakadémián folytatta az orosz zeneszerző és zongorista Vaszilij Lobanov növendékeként, majd Baselben Claudio Martinez Mahner tanítványa volt.

Florina Noack nemrég kezdte meg Szergej Ljapunov zongoraműveinek felvételét a német Ars Produktion kiadó számára. 
 

FLORIAN NOACK

Florian Noack
Florian Noack

press to zoom
Florian Noack
Florian Noack

press to zoom
Florian Noack
Florian Noack

press to zoom
Florian Noack
Florian Noack

press to zoom
1/4
bottom of page