top of page

Lyapunov : Etude Op.1 No.1 | Florian Noack

Nemzetisége : Belga

Koncertjei : 

Kora : 26

Florian Noack 2015-ben elnyerte az ECHO Klassik kiadó „Az év ifjú zongorista tehetsége” címet azért a CD felvételért, melyen Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov és Rachmanyinov zenekari műveit saját zongoraátirataiban és parafrázisaiban játssza. Ez a jelentős díj egyértelmű elismerése a kivételes zenész tehetségének.

Florian számos díjat nyert országos és nemzetközi versenyeken, többek között a Nemzetközi Rahmanyinov Versenyen, a Nemzetközi Robert Schumann Versenyen és a Kölni Zongoraversenyen. Mindemellett elnyerte a Belgian Vocational Alapítvány „Grandpiano” Díját és több ösztöndíjat is kapott többek között a Sepstől, a Banque Populaire Alapítványtól és a Mozart Gesellschafttól.

Rendszeresen fellép rendezvényeken és fesztiválokon Kínában, Dél Koreában, az Egyesült Államokban, Franciaországban és Belgiumban, illetve szólókoncertet adott a Kölni filharmóniában, a Pekingben, a brüsszeli Palais des Beaux Arts-ban a shanghai Oriental Art Centre-ben, a gunagzhouban a Xinghai Koncertteremben, a detmoldi Konzerthausban és a párizsi Comédie des Champy-Elysée-ben. Franciaországban zenei fesztiválok rendszeres fellépője: a Chopin Fesztivál, az Annyecy-i Fesztivál, a Piano en Valois, a l’espriot du Piano és a Pianissimes visszatérő művésze.

Florian Noack különös szenvedéllyel fordul a romantikus és posztromantikus repertoár ritkán játszott darabjai felé és gyakran tűzi műsorra olyan szerzők műveit, mint Dohnányi Ernő. Szergej Ljapunov, Charles-Valentin Alkan, Nyikolaj Medtner. Csajkovszkij, Rahmanyinov és Rimszkij-Korszakov zenekari műveiből készített saját átirataira olyan művészek is felfigyeltek, mint Boris Berezovszky és Cyprien Katsaris. 

Szólistaként fellépett a kölni WDR Rundfunkorchesterrel, a Dél-vesztfáliai Filharmóniával, a Charlemagne Kamarazenekarral, az Aquitaine-i Szimfonikus Zenekarral és a Zwikaui Filharmónai Zenekarral. 

Florian Noack 1990-ben született Brüsszelben. Négyéves korában kezdett el zongorázni és 12 évesen bekerült a Queen Elisabeth Musical Chapel Kivételes Fiatal Tehetségek programjába Yuka Izutsu növendékeként. Később a tanulmányait a Kölni Zeneakadémián folytatta az orosz zeneszerző és zongorista Vaszilij Lobanov növendékeként, majd Baselben Claudio Martinez Mahner tanítványa volt.

Florina Noack nemrég kezdte meg Szergej Ljapunov zongoraműveinek felvételét a német Ars Produktion kiadó számára. 
 

FLORIAN NOACK

bottom of page