top of page

NATHANAËL GOUIN

Rhapsody in Blue - G. Gershwin | Nathanael Gouin

Nathanaël Gouin generációja egyik legígéretesebb zongoristája. Különösen keresett szólista és kamarazenész előadó. Európa-, Ázsia- és Amerika számos koncerttermében fellépett már. Olyan francia fesztiválok koncertjein lépett fel, mint a La Folle Journée Nantes-ban vagy a LLa Roque d’Anthéronban működő Nemzetközi Zongorafesztivál, de szintén játszott már a brüsszeli Palais des Beaux Arts-ban és a párizsi Cité de la Musique-ben is. Mindemellett rendszeres közreműködője zenekari produkcióknak és szóló esteknek is.

Nathanaël 1988-ban született, Franciaországban és 4 éves kora óta elbűvöli a zene sokszínsége. Tanult a párizsi Conservatoire National Supérieur-ben, a New York-i Juilliard Schoolban és a freiburgi Hochschule für Music növedéke is volt. Később a waterloo-i Queen Elizabeth Music Chapel rezidens művészeként a világhírű Maria João Pires vezetésével tökéletesítette tudását. Pires a művészgenerációkat közös színpadon összekötő Partitura projekt keretében mutatta be őt a szélesebb közönségnek Japánban, Spanyolországban és Németországban.

Mindemellett Guillaume Chilemm-mel életre hívta közös hegedű-zongora duóját, amellyel már több sikeres Ravel és Canal felvételt készített 2014-ben. 

Nathanaël Gouin már jó néhány nemzetközi díjat is nyert: az ausztriai Johannes Brahms Verseny első díját, a Svéd Nemzetközi Duo Verseny első díját és a lyon-i Nemzetközi Kamarazenei Verseny díját mondhatja magáénak. 


A fiatal zongoraművész a Banque Populaire Alapítvány és a Meyer Alapítvány ösztöndíjasa.

bottom of page