top of page

NATHANAËL GOUIN

Rhapsody in Blue - G. Gershwin | Nathanael Gouin

Nathanaël Gouin generációja egyik legígéretesebb zongoristája. Különösen keresett szólista és kamarazenész előadó. Európa-, Ázsia- és Amerika számos koncerttermében fellépett már. Olyan francia fesztiválok koncertjein lépett fel, mint a La Folle Journée Nantes-ban vagy a LLa Roque d’Anthéronban működő Nemzetközi Zongorafesztivál, de szintén játszott már a brüsszeli Palais des Beaux Arts-ban és a párizsi Cité de la Musique-ben is. Mindemellett rendszeres közreműködője zenekari produkcióknak és szóló esteknek is.

Nathanaël 1988-ban született, Franciaországban és 4 éves kora óta elbűvöli a zene sokszínsége. Tanult a párizsi Conservatoire National Supérieur-ben, a New York-i Juilliard Schoolban és a freiburgi Hochschule für Music növedéke is volt. Később a waterloo-i Queen Elizabeth Music Chapel rezidens művészeként a világhírű Maria João Pires vezetésével tökéletesítette tudását. Pires a művészgenerációkat közös színpadon összekötő Partitura projekt keretében mutatta be őt a szélesebb közönségnek Japánban, Spanyolországban és Németországban.

Mindemellett Guillaume Chilemm-mel életre hívta közös hegedű-zongora duóját, amellyel már több sikeres Ravel és Canal felvételt készített 2014-ben. 

Nathanaël Gouin már jó néhány nemzetközi díjat is nyert: az ausztriai Johannes Brahms Verseny első díját, a Svéd Nemzetközi Duo Verseny első díját és a lyon-i Nemzetközi Kamarazenei Verseny díját mondhatja magáénak. 


A fiatal zongoraművész a Banque Populaire Alapítvány és a Meyer Alapítvány ösztöndíjasa.

Nathanaël Gouin
Nathanaël Gouin

press to zoom
Nathanaël Gouin
Nathanaël Gouin

press to zoom
Nathanaël Gouin
Nathanaël Gouin

press to zoom
Nathanaël Gouin
Nathanaël Gouin

press to zoom
1/3
bottom of page